Ясни са всички участници на Евробаскет 2017


Ясни са всички участници на Евробаскет 2017
18-09-2016 09:17

Късно тази вечер станах ясни всички 24 отбора, които ще участват на следващото Европейско първенство през 2017 година. То ще се проведе от 31 август - 17 септември в четири държави - Финландия, Израел, Румъния и Турция. За съжаление шампионатът отново ще бъде без България, след като тимът ни, който тази година бе с доста подмладен състав, завърши на трето място в своята група.

 

11 отбора успяха да се класират от евроквалификациите – седемте първи и четирите най-добри втори отбора.

 

Два отбора от нашата група Е ще играят на шампионата на Стария континент. Това са лидерът Словения, който завърши без загуба, както и Украйна, който успя да продължи напред като един от четирите най-добри втори отбора на квалификациите.Другите отбори, които продължиха като най-добри втори, са – Исландия, Великобритания и Черна гора.

 

Като първи отбори от групите в квалификациите са Словения, Белгия, Германия, Полша, Русия, Унгария и Грузия, която изпревари в последния мач Черна гора и зае първо място в групата.

 

Останалите отбори на Евробаскет 2017 са четирите домакина - Турция, Израел, Румъния и Финландия, както и европейския шампион Испания, Литва, Франция, Хърватия, Сърбия, Италия, Чехия, Гърция и Латвия. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи