Шансът за Лукойл Академик


Шансът за Лукойл Академик
14-12-2016 13:33

 

Днес шампионите от Лукойл Академик започват участието си във втората фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа. От 18:30 часа те приемат португалския Бенфика и ще търсят задължителна победа.


Както писахме преди около месец, шампионите могат да стигнат далеч в този турнир, а до някаква степен и са длъжни да го направят. Затова и съперници като Бенфика не следва да се окажат препятствие по пътя към целта за по-добро класиране в четвъртата по сила надпревара на континента. Лукойл бе изграден за участие в Шампионската лига и затова и излиза като фаворит не само днес, но ще е такъв и срещу следващите съперници - Енисей и Грьонинген.


Лукойл Академик може и трябва да се опита да стигне възможно най-далеч в този турнир. Пред тима се открива шанс с не много тежка група, а излизането от нея би осмислило сезона. Противниците са напълно преодолими, а и самите те не крият, че българите са фаворит. Остава това да се покаже и на терена.


Оправдания от типа на тези, че отборът е нов вече няма да важат, тъй като съставът вече играе и тренира заедно близо три месеца. Затова и козовете са в полза на шампионите, които трябва да са максимално мобилизирани за добро представяне не само тази вечер, а и изобщо. Можем да разберем на моменти защо в българското първенство има колебливи резултати, победи с малки разлики и дори и загуба - мотивацията за него просто е различна. За Европа обаче тя нараства неимоверно и се надяваме, че това ще проличи още тази вечер.


Победа над Бенфика не само днес, но и в Лисабон е важна и от друга гледна точка. Да покажем на португалците, че нашият баскетбол все още е по-добър от техния. Само преди дни мъжките национални отбори на двете страни бяха изтеглени в една група за квалификациите догодина, а какво по-добро начало на това съперничество от това нашият шампион да накаже португалски съперник. Не, че това ще е от значение за резултатите тогава, но все пак в Лукойл има няколко национали, както и в Бенфика, а иберийците биха имали едно на ум след няколко месеца при две поражения.


Успех на Лукойл Академик и дано шампионите ни зарадват с повече от три домакински мача в Европа до края на сезона.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи