Допълнителен стимул и амбиция


Допълнителен стимул и амбиция
21-12-2016 19:03

Баскетболист сред десетте най-добри спортисти на България. Това може би звучи невероятно, но е факт. Да, спортът у нас не е на нивото, на което беше, но това важи в още по-голяма степен и за баскетбола. Затова и такава новина може да радва феновете на този спорт.


Е, Александър Везенков попадна в компанията на елитни спортисти - олимпийски медалисти, топ тенисисти, на шампиони. Да, може би му е малко рано да е в десетката, но пък това е оценка за положения труд до момента в кариерата му и за изявите му в Барселона. Факт е, че е по-трудно да се отсее човек в отборен спорт, но българинът заслужи да се говори за него с постоянството и развитието си, а хората го оцениха. Все пак в класацията изпревари олимпийски четвъртфиналисти, няколко шампиона и една Цветана Пиронкова, която от години е в тенис елита. Деветото място е изключително постижение в младата кариера на Везенков, а и бе максимумът му на този етап.


Няма съмнение, че самият той е изключително радостен и развълнуван от новината за попадането си сред Топ 10 спортистите на България и веднага отговори със силен мач. Няма съмнение и, че това признание ще е допълнителен стимул и амбиция за Везенков, не че той ги нямашe и досега. Сега обаче към него ще са приковани още повече погледи и той няма да иска да ги разочарова. 


Ние пък можем да се надяваме, че някое и друго дете ще се е жегнало от това и ще си каже, че иска да влезе в баскетболната зала и то да се появи на тази церемония. За последно баскетболист бе на близка до тази позиция през 2003 година, когато Тодор Стойков остана 12-ти. Сега крилото на Барса е по-напред, а защо не съвсем скоро да подобри и сам класирането си.


И все пак поздравления за всички спортисти, които в тези трудни времена продължават да прославят родината ни. Те се доказват с всяко свое излизане пред публика и ние вярваме, че ще продължаваме така. А на баскетбола ни пожелаваме след някоя и друга година за място в десетката да спорят повече от един баскетболист.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи