Берое тръгна ударно във втората фаза на Балканската лига


Берое тръгна ударно във втората фаза на Балканската лига
31-01-2017 20:13

Берое започна по отличен начин втората фаза на SIGAL UNIQA Балканска лига. В първи мач от група С заралии приеха черногорския Сутеска и спечелиха с убедителното 104-76. Това означава, че те ще останат убедително на първото място в групата с баланс 3-0 преди двубоя с Фени Индустри след седмица. Гостите от Черна гора ще са с баланс 1-2 и ще гонят успех у дома над Кожув след седем дни. Иначе Берое поведе във втората част и до края не изпусна. В третата разликата падна, но изключително начало на последната четвърт донесе разгрома над съперника.

 

В началото гостите играха една идея по-добре и водеха с малко. Беройци успяха да се съвземат и с добра серия взеха аванс, но в крайна сметка първата част завърши при равен резултат. Гостите отбелязаха в началото на втората, но след това заралии направиха силна серия от 12-0 в основата, на която беше Тихомир Желев. Това донесе аванс от 10 точки, но играчите на Сутеска се събудиха и свалиха до 6. В края на първото полувреме обаче Берое направи серия от 9-1 и дръпна с цели 14 точки след 20 минути игра.


Добро начало на третата четвърт за гостите им върна надеждите, тъй като разликата падна. Берое обаче успя да контролира нещата и да държи съперника на разстояние и без да му позволи да се доближи под 5 точки. Домакините отговаряха на всеки опит на черногорците да намалят и след 30 минути игра разликата бе 9. В четвъртата част обаче Берое започна изключително и след 18 поредни точки интригата приключи по средата й.

 

Домакините показаха страхотен процент на стрелба, като за 2 точки имаха 71% при 25 от 35.


Най-резултатен за успеха стана Шейн Гибсън с 21 точки. Тихомир Желев се включи с 20 точки, а Омари Гудул имаше дабъл-дабъл от 14 и 11 борби.


За гостите 16 точки отбеляза Джоко Шалич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СУТЕСКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА С НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПА С НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи