Людмил Хаджисотиров: Най-много ни липсваше агресията


Людмил Хаджисотиров: Най-много ни липсваше агресията
(сн. lap.bg)
18-02-2017 10:03

Миналогодишният носител на Купа България Рилски спортист отпадна на четвъртфинал в тазгодишния турнир. Самоковци отстъпиха на Балкан с 68-81 ,след като изоставаше значително през целия мач. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора Людмил Хаджисотиров:

 

„Поздравявам Балкан за победата. Определено имахме проблем в стрелбата от тройката, но по-големият ни беше в защита през втората част, когато позволихме на Балкан да ни вкара 29 точки и да си повярват. Травис Даниелс ни вкара 22 точки, с висок процент от тройката, въпреки че той има 8,9 средно на мач. Това, че се явихме в ролята на фаворит, беше по-скоро негативно за нас и Балкан игра по-освободено. Мисля, че ние им дадохме тази възможност, защото, когато на бърза атака ти вкарат толкова точки през първото полувреме и не се връщаш в защита, им позволяваш да наберат самочувствие, и става много трудно. На няколко пъти се събуждахме, но за много къси периоди, което не беше достатъчно.

 

Зоната им също ни затрудни, въпреки че се бяхме готвили за нея. Вкарахме само 5,6 тройки, но най-много ни липсваше агресия от последните 2,3 мача. Нямаше я тази енергия и интензивността. Имаше я при някои играчи, но като цяло това не се случи. Ще анализираме какви са причините. На такъв турнир, който е супер интересен точно за това,че в един мач може да елиминираш всеки, ако нямаш пределна мотивация и амбиция, не знам какво трябва да се случи, за да спечелиш.

 

Опитах се да насоча изцяло вниманието на отбора за днешния мач и въобще да не мислят за друг мач и друг ден, но явно това, че сме носители на Купата е повлияло. Може би, след като победихме в последните три мача, си повярвахме. Нямаше тази енергия, отборен дух и агресия от предишните мачове и за съжаление днес в такава ситуация се оказахме от другата страна на барикадата.

 

Това е професионалният спорт и баскетболът. В един сезон на всеки му се иска да побеждава и постоянно да си на висота, но има такива моменти, затова трябва всички трябва да проявим характер и да се представим максимално добре в следващата фаза от сезона. Започва последното завъртане и още следващата седмица имаме мач с Балкан в Самоков и след това ще се готвим да вземем максимално добра позиция преди плейофите. Трябва още да подобрим играта си.”

 

Иван Вълчанов пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи