Българин ще играе на финалите в NCAA (видео)


Българин ще играе на финалите в NCAA (видео)
Георги Фунтаров (трети отляво надясно на горния ред) ще играел финал в последната си година в университета
12-03-2017 14:57

24-годишният Георги Фунтаров, който от три години играе в най-силното колежанско първенство на САЩ NCAA, се класира на финал. Тимът на 199-сантиметровото крило Калифорния Дейвис спечели своята конференция Big West, след като победи на финала Калифорния Ървайн с 50-47. Така българинът ще играе на финали точно в последната си година в колежа.

 

Финала на националния шампионат, известен като March Madness (Превод от англ. език - Мартенската лудост), ще се проведе от 31 март - 3 април във Финикс.  (Прочетете ТУК 10 интересни неща за March Madness, които ви представихме преди ден.) Калифорния Дейвис ще разбере съперника си за първия кръг малко по-късно тази вечер като ще влезе в турнира с актив 22-12

 

Георги Фунтаров е юноша на Лукойл Академик като бе част от всички национални гарнитури на България.  През 2012 година състезателят завърши гимназия в Канзас и още тогава направи впечатляващ дебют като бе избран за новобранец номер 1 на щата Канзас за сезон 2010/2011.

 

 

 

Ето какво написа в своя профил във Фейсбук Георги Фунтаров: "Края на една голяма част от моя живот, никога не съм и мечтал за такъв край, но благодаря на всички, които са били част от моето пътешествие - родители, приятели и най-вече на баскетбола! Тази игра ми отвори врати, които промениха живота ми завинаги и ми даде образование от колеж в топ 100 в света и преживявания и приятели за цял живот! Но най-важното тази игра сбъдна всяка една мечта, която съм имал, откакто се помня! Мечтайте на високо понеже всичко е възможно! Благодаря ти, Баскетбол и до скоро виждане!"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Фунтаров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи