Двама чужденци и един българин спечелиха конкурсите в Мача на звездите


Двама чужденци и един българин спечелиха конкурсите в Мача на звездите
(сн. lap.bg)
02-04-2017 18:50

Победител в конкурса по стрелба от тройката в тазгодишния Мач на звездите стана оръжието на Спартак Плевен - Константин Коев. Той вкара 7 опита във финала срещу Пламен Алексиев и Божо Аврамов, а надпреварата се включи и Шакир Смит. Интересно бе, че за първи път късметът си опита и един от съдиите на мача - Калоян Костов.

 

В конкурса по умения шампион стана гардът на Лукойл Академик Дани Гибсън, който победи нашия блогър Кирил Райков. В това състения се включи и Милен Дудев от Спартак Плевен, но не успя да пребори Райков, след като не вкара от тройката.

 

Центърът на Рилецо Ди Джей Шелтън пък се оказа, че забива най-добре.

 

Конкурсите по забивки бе и най-дългоочаквания момент в Мача на звездите. Кулминацията на шоуто дойде след третата част на  мача, спечелен от "зелените". В него първи се включи капитанът на Черно море Тича Станислав Цонков, който обаче не успя да вкара майсторското си изпълнение.  След него бе Ди Джей Шелтън, а за атрактивната забивка му партнира Дани Гибсън. Омари Гудул определено събра овации на всички  в Двореца на културата и спорта след мощна забивка между краката. MVP на Купа България Травис Даниелс заложи на забивка с гръб към коша, но не получи добра оценка. Последен бе миналогодишният победител Андрей Иванов от Ямбол, който стигна до финал с Шелтън, но центърът на Рилецо спечели безапалационо.

 

Журито за конкурса по забивки бе в състав президентите на БФБ и НБЛ Георги Глушков и Иван Чолаков, както и Петър Аврамов.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мач на звездите, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи