Барселона остава в плейофите след силен мач на Везенков (видео)


Барселона остава в плейофите след силен мач на Везенков (видео)
25-05-2017 22:53

Александър Везенков и Барселона записаха убедителна победа у дома над Валенсия с 91-79 във втория мач от четвъртфиналите в Лига Ендеса. Каталунците показаха различно лице в сравнение с първия двубой и заслужено се поздравиха с успеха. Резултатът в серията вече е 1-1 победи, а третият решителен двубой ще бъде в събота, като домакин е отборът на Валенсия.

 

Везенков направи много силен мач за своя тим. Той се появи в игра през втората част и прекара на игрището близо 29 минути. Българинът вкара 13 точки, като всичките бяха през второто полувреме. Освен това той се отчете още с 5 борби и 1 асистенция.

 

Началото на мача беше оспорвано с честа смяна на водачеството, а след първата част Барселона имаше минимален аванс от 1 точка. През втория период обаче домакините напълно контролираха развитието на мача. Те направиха серия от 20-5 и поддържаха двуцифрена разлика, като на почивката водеха със 17 точки.

 

След паузата Александър Везенков се разигра, а Барселона продължи да поддържа комфортен аванс. В края на частта Валенсия успя да съкрати малко от изоставането, което имаше, но преди решителните десет минути каталунците имаха преднина от 14 точки. В последната част силите на гостите не стигнаха за обрат и Барселона спечели мача.

 

Най-резултатен за победителите бе Алекс Ренфроу, който отбеляза 16 точки. С 12 е Маркус Ериксон, Виктор Клавер добави 11, а с 10 се отчете Анте Томич.

 

За Валенсия Састре вкара 17 точки, Рафаел Мартинес добави 15, а с една по-малко е Гилем Вивес.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи