Как Везенков може да помогне на Бруклин (видео)


Как Везенков може да помогне на Бруклин (видео)
(сн. euroleague.net)
24-06-2017 09:08

След избирането на Александър Везенков в драфта на НБА от Бруклин Нетс, местните сайтове започнаха с анализа на силните и слабите страни на българския национал. Ето какъв анализ направи сайтът nothinbutnets.com:

 

Все още Везенков не е познат в САЩ, но той не трябва да бъде отписван като пореден европеец, оставен да играе в Европа и нямащ шанс за пробив в НБА. Ако той пробие в асоциацията, той може да последва пътя на Ману Джинобили и Марчин Гортат, които също бяха избрани под №57 в драфта.

 

Предвид състава на Бруклин без Брук Лопез и Джъстин Хамилтън, отборът няма високи играчи, на които да разчита. Това означава, че въпреки че той ще продължи да играе в Барселона, може да се наложи да се присъедини към Мрежичките, ако те имат проблем с високите играчи през сезона. Той е определян като отличен стрелец, а ето как е анализирано евентуалното му присъединяване към отбора:

 

Какво може да даде на Бруклин:

- стрелба от тройката – на моменти той има 47% успеваемост за клубовете, в които е играл

- ръст

- отлична игра на пик енд поп

- баскетболно наследство – баща му и сестра му са играли професионално баскетбол

 

Какво не може да даде:

- сила и здравина

- бързина в защита – какво и бившия играч на Бруклин Боян Богданович, той не притежава голяма скорост в краката, а трябва да компенсира със стрелба за тази своя слабост

- постоянство при завършването под коша. В НБА, където играчите са още по-силни физически, това може да бъде проблем за него в мачовете, в които стрелбата му не върви

 

В какво може да се превърне:

- ефективен стрелец от тройката, играещ в нападение до съвършенство

- протитип на Тони Кукоч?

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, НБА, Бруклин
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи