Георги Бакалов: Доволен съм от моите момчета


Георги Бакалов: Доволен съм от моите момчета
(сн. lap.bg)
07-07-2017 13:53

14-годишните момчета на Черно море Тича с треньор Георги Бакалов, завършиха на второ място в държавното първенство. На финала варненци отстъпиха срещу домакините от Тунджа Ямбол със 70-84. Ето какво сподели наставникът на тима няколко дни след загубения финал:

 

„Моите амбиции и тези на момчетата бяха да станем шампиони. Логично е след загубен финал у нас да остане горчивина. Аз съм доволен от момчетата. Дадоха максимума от себе си. Показаха доста добри спортно-технически данни. В крайна сметка спечелихме сребърен медал. Момчетата си го заслужиха и се бориха за него".

 

На въпроса дали домакинският фактор също е оказал своето влияние във финалния мач, Бакалов отвърна: „Както се казва „у дома и стените помагат". Аз лично за съдиите и за странични фактори не искам да говоря, за да не омаловажавам труда на децата от Ямбол и техните треньори. Всичко си беше наред. Победиха ни заслужено. Да, моите момчета го преживяха тежко. Все пак тази година губим втори финал. Аз съм убеден, че понякога загубите помагат. Ще станем по-силни ".

 

Запитан за поуките, които са си извлекли от двата загубени финала, Бакалов отговори: „Основният ни проблем е психологически.  В по-напечените моменти губим концентрация. Напрежението ни идва малко в повече. Основната ни задача бе да вярваме малко повече в собствените си възможности и в тези на съотборниците. Мисля, че в голяма част от първенството това се получи. Накрая вече напрежението си оказа влияние. Това е причината да загубим финала."

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Георги Бакалов
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини