Още два отбора се класираха за световните квалификации


Още два отбора се класираха за световните квалификации
(сн. FIBA.com)
17-08-2017 11:55 | BGbasket.com

Още два отбора си осигуриха място на квалификациите за Световното първенство през 2019 г. в Китай. След изиграването на мачовете снощи, вече е сигурно, че напред продължават Естония и Швеция. Както стана ясно преди дни, в следващата фаза ще играят също България, Австрия и Холандия.

 

В група А Швеция победи Армения у дома с 93-70, докато Босна и Херцеговина записа очакван успех над Словакия с 92-74 като гост. Във временното класиране Швеция, Босна и Херцеговина и Армения заемат първите три места с по 8 точки и баланс 3-2. В последния кръг Армения и Босна и Херцеговина се изправят един срещу друг в директна битка за място в следващата фаза. Швеция със сигурност се класира, тъй като дори и да загуби домакинството си на Словакия, което е малко вероятно, тимът има предимство в директните мачове и срещу двата си съперника.

 

Естония записа трета поредна победа в група C и също продължава в следващия етап на квалификациите. Тимът спечели у дома срещу Македония със 74-65 и си осигури първото място в групата. В последния мач Естония гостува на Косово. Двубоят на практика е без значение за Естония, но от него ще зависи кой е вторият отбор, който ще се класира напред. Косово се нуждае от задължителна победа, за да продължи в следващата фаза. Загуба в Прищина ще класира Македония на второто място в групата, тъй като двата тима ще имат по равен брой точки, но предимството в директните срещи е за западните ни съседи.

 

В група B, oще преди изиграването на мачовете снощи, беше ясно, че напред продължават Австрия и Холандия. Двата тима се изправиха един срещу друг в директна битка за първото място. Австрия спечели със 7 точки при 78-71, като точно толкова бе и разликата в предишния двубой в полза на Холандия. Австрия обаче зае първото място заради по-добрия баланс във вкараните и получените точки. В последния двубой Холандия гостува на Албания и ще трябва да гони победа с 49 точки, за да си върне първото място.

 

В група D България е едноличен лидер с четири победи. Снощи баскетболистите на Любомир Минчев се наложиха над Беларус с 84-70 и си осигуриха първото място в класирането. В последния двубой от групата Беларус гостува на Португалия, като мачът е директен сблъсък за втората позиция. Отборът на Беларус спечели първата среща между двата тима, докато съперникът му все още няма победа. Португалия обаче също има реални шансове да продължи в следващата фаза, като за целта трябва да победи с три или повече точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Швеция, Естония
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи