Таня Гатева: Момичетата представиха България достойно


Таня Гатева: Момичетата представиха България достойно
23-08-2017 18:38 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на националния отбор за девойки до 18 години Таня Гатева коментира за BGbasket.com представянето на тима това лято. Той завърши на девето място на Европейското първенство, дивизия В в Ирландия, като малко не им достигна за класиране в първата осмица. Ето какво каза тя за първенството и отбора си:

 

„Тази година съм доволна от момичетата. Наистина представиха много достойно България. От две-три години не съм се чувствала по този начин. Имахме шанса да влезем в осмицата, изпуснахме го за много малко. Заслужавахме да бъдем в осмицата, но по-важното е, че отборът наистина игра като отбор. В случая не крайната позиция в класирането, а начинът, по който момичетата играха, ме направи много щастлива.

 

Определено има голям напредък у част от момичетата в сравнение с предишните години. Има и друга част, не искам да коментирам имена, казала съм им го лично и те си знаят. Не можаха да ни помогнат с нищо, особено постовите играчи. Те го знаят и не се притеснявам да го кажа пред всички. Трябва да се постараят, за да могат следващия път да бъдат полезни на отбора и да можем да влезем в осмицата. Това ни беше най-голямата слабост. Ние разчитахме на ниска петица с агресивна защита, съперниците ни взимаха борбата, а ние побеждавахме.

 

Определено съм оптимист и смятам, че в този отбор има потенциал. Момичетата играеха с голямо желание за защита, за победа, играеха със самочувствие и го показваха през цялото време. много съжаляваха, че още първия мач не успяхме да победим Полша, защото имахме възможност да го направим. Доволна съм, защото другите отбори и треньори се притесняваха от българския отбор.

 

Искам да благодаря на БФБ и на моите колеги, които работиха с мен – Александър Алексиев и Петър Клечков. Искам още веднъж да поздравя момичетата за доброто представяне.”

 

Таня Гатева сподели и очакванията си за новия сезон като старши-треньор на Берое Стара Загора: „Отборът е изцяло подмладен. Мисля, че това е правилното решение и в това е истината. Дали е правилно ще видим в края на сезона. Ще видим и колко тези момичета са по-далеч от опитните професионални баскетболистки в България. В Адриатическата лига влизаме повече за опит, но няма да се предадем нито там, нито в българското първенство.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Таня Гатева, България (девойки 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи