Баскетболният ден на 17 септември ще има и благотворителна кауза


Баскетболният ден на 17 септември ще има и благотворителна кауза
29-08-2017 21:36

Баскетболният ден на 17 септември ще има и благотворителна кауза. Тя е свързана с тазгодишната кампания на единия от спонсорите на събитието VIVACOM – „Жълти стотинки“. Така любимата на хиляди деца и възрастни игра ще създаде, от една страна, настроение у всички включили се в празника, а от друга – ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“.

 

Както вече е известно, празникът ще се проведе в зала „Универсиада“ и площите около нея. Той ще бъде организиран от сайтовете BGbasket.com и Viasport.bg, които са част от една от най-големите медийни групи на българския пазар „ЕС МЕДИА“ АД, със съдействието на Българската федерация по баскетбол и Българско баскетболно общество.

 

Баскетболният ден ще започне с мачове за деца и ще приключи с кулминацията - двубоите за Суперкупата на България за жени и мъже. При дамите трофея ще си оспорват Хасково 2012 и Монтана 2003, а при мъжете – Лукойл Академик и Берое. Първият мач започва в зала „Универсиада“ в 16:15 часа, а вторият – в 19:00 часа.

 

Преди това ще има демонстративна игра между ветерани и журналисти, мач между съдии и треньори, както и двубой между аматьори и сборен отбор от А група – мъже. Билетите ще са 6 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици. Деца до 12 години ще влизат безплатно. Билетите ще се продават в мрежата на ТикетПро, както и от касите на зала „Универсиада“. Всички приходи от тях ще бъдат дарени за кампанията на VIVACOM „Жълти стотинки“.

 

Всяка година Виваком насочва кампанията „Жълти стотинки“ към различна кауза. Тази тя ще помогне на деца с множествени увреждания, за които се полагат грижи в столичния Дневен център „Център за Надежда“. Цел на кампанията ще бъде набирането на средства за осъществяване на програмата на И АЗ МОГА / I CAN TOO „Мобилен терапевт“ към „Център за надежда“.

 

 И АЗ МОГА създава програма „Мобилен терапевт“, за да отговори на нуждите и облекчи максимален родители на деца с тежки физически увреждания от контингента на Дневен център „Център за Надежда“. Програмата дава възможност децата да получат грижи в домашна среда или да бъдат транспортирани до центъра, за да получат необходимата им рехабилитация.

 

Регулярната рехабилитация за тези деца е изключително важна. Липсата на подходяща, навременна и редовна терапия може да доведе до сериозно влошаване на състоянието им и до непоправими последици с фатален край.

Придвижването на децата до терапевтични центрове е трудно осъществимо за техните семейства в съществуващите условия в България. Проблемното транспортиране причинява голям стрес на цялото семейство, тъй като се изисква специализиран автомобил, както и често асистент/придружител, който помага при обслужване на дете.

На фона на тези неудобства, стои и огромният финансов проблем, тъй като голяма част от семействата не работят и живеят на прага на бедността.

 

VIVACOM и нейнитепартньори ще могат отново да помогнат, като наберат дарения от гражданите и ги удвоят във финансови средства или дарения в натура.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ден на баскетбола
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи