Русия хвана асансьора за четвъртфиналите, премаза Хърватия


Русия хвана асансьора за четвъртфиналите, премаза Хърватия
(Снимка: FIBA.com)
10-09-2017 23:41 | BGbasket.com

Русия премаза със 101-78 Хърватия и се класира на четвъртфинал на Евробаскет 2017. Там Алексей Швед и компания ще се изправят срещу Гърция.

 

Швед изигра поредния си супермач на шампионата, като завърши с 27 точки и 12 асистенции. Изненадващи герои за Русия се оказаха и Дмитри Кулагин и Андрей Зубков с по 14 точки на сметката си. За 14 минути Виталий Фридзон добави 13 точки.

 

Двата отбора изиграха фантастично първо полувреме, в което максималното откъсване бе 4-6 точки, а всички показатели изключително изравнени.

 

Хърватия бе крачка напред в първата четвърт, но руснаците изравниха и поведоха с тройка на Дмитри Кулагин за края й, а във втората част поддържаха крехък аванс. Първото полувреме приключи при 46-42 в полза на Сборная, но всичко предвещаваше нови страхотни 20 минути след почивката.

 

Нещата ескалираха светкавично в третата част, след серия от 10-2 за Русия, и поредица от тройки. Хърватите бележеха само и основно от наказателната линия, като стрелбата им от разстояние изневери тотално.

 

Мъчни пробиви и изпуснати фаулове тормозеха баскетболистите на Ацо Петрович, докато от другата страна всеки успяваше с лекота да реализира. Алексей Швед правеше каквото пожелае на терена, подкрепен от Виталий Фридзон за 16 точки аванс в полза на Русия.

 

Във втората минута от последната част разликата мина 20 точки и това тотално съкруши Хърватия. Последните минути от двубоя бяха изцяло за забавление на руснаците, които вкарваха и забиваха във всяка атака.

 

Боян Богданович реализира 28 точки за Хърватия, Дарио Шарич добави 13, а Лука Зорич - 11.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХЪРВАТИЯ - РУСИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ОСМИНАФИНАЛИТЕ В ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017, Русия, Хърватия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи