Минчев ще се изявява в Адриатическата лига, Фенербахче го преотстъпи в МЗТ


Минчев ще се изявява в Адриатическата лига, Фенербахче го преотстъпи в МЗТ
01-10-2017 16:10 | BGbasket.com

Йордан Минчев ще играе през новия сезон в МЗТ Скопие, научи BGbasket.com. Българският национал е преотстъпен от Фенербахче в участника в Адриатическата лига.

 

Турският гранд дълго търси най-добрия вариант за развитие на младия талант и заедно с него се спряха именно на македонския тим. Участието на МЗТ Скопие в Адриатическата лига бе едно от основните предимства на предложението от Македония.

 

МЗТ вече победи Партизан в първия си мач в силната регионална надпревара. Минчев игра в няколко контроли с Фенербахче, но огромният брой чужденци в състава на Желко Обрадович няма да му даде шанс за изява през сезона. По тази причина Баскетболен ръководител №1 в Европа за миналия сезон - Маурицио Джерардини - генерален мениджър на Фенербахче, избра той да бъде преотстъпен.

 

В МЗТ Минчев пристигна в неделя следобед, и веднага ще започне подготовка с отбора, воден от познатия в България наставник Александър Тодоров.

 

Българинът вече има опит в Адриатичесата лига, тъй като игра в турнира през сезон 2014/2015 с екипа на Левски. Очаква се официалният му дебют за МЗТ да бъде срещу Задар през следващата седмица.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Минчев, Фенербахче, МЗТ Скопие
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи