Славия ще е с нов облик през този сезон


Славия ще е с нов облик през този сезон
02-10-2017 14:30 | Мария Маринова

Отборът на Славия, който ще вземе участие в женската А група през този сезон, ще има изцяло нов облик. Това разкри пред BGbasket.com старши треньорът на тима Силвия Пеева. Тя сподели, че селекцията вече е почти завършена, като в тима ще има предимно момичета от школата, както и на три-четири по-опитни състезателки.

 

„През този сезон ще имаме изцяло нов отбор. Искаме да обиграваме по-малките и да ги развиваме. По този начин те ще натрупат опит и ще им е по-лесно догодина, независимо дали ще играят навън или в българското първенство.“, заяви Пеева.

 

До момента се знае, че в отбора ще играят Антония Филипова, Христина Тодорова, Ванеса Маринова, Симона Миленова, Десислава Кантарджиева, Анна Петкова, Габриела Влахова, Мариета Миланова, Марина Миленова, Христина Драгиева, Патриция Балова, Мария Борисова и Божидара Стефанова. В следващите дни с очаква към тима да бъдат привлечени и две по-опитни баскетболистки.

 

Славия вече се подготвя усилено за новия сезон, който започва на 14 октомври. „Започнахме тренировки малко по-късно от останалите отбори – на 10 септември. Тренировъчният процес върви много добре, но изостанахме със селекцията.“, разкри Пеева.

 

Тя сподели, че одобрява новия формат на първенството и забраната за чужденки през следващите три сезона. „Много съм щастлива от промяната. Тази идея трябваше да се осъществи по-рано. Може първенството да стане по-слабо, но така ще инвестираме в нашите момичета. Преди десет години подобно нещо се случи и в Сърбия. Толкова е зле положението у нас, че това беше най-адекватното и полезно нещо, което можеше да се случи. Необходим е рестарт на първенството. Преди имаше слаби чужденки, а нашите момичета седяха на пейката. Браво на федерацията, че взе това решение. Може да е крачка назад, но вярвам, че ще е за добро.“, завърши Силвия Пеева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Славия, Силвия Пеева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи