Тити Папазов: Лесен жребий има само за фаворитите, за съжаление ние не сме сред тях


Тити Папазов: Лесен жребий има само за фаворитите, за съжаление ние не сме сред тях
(сн. lap.bg)
18-12-2017 15:17 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Константин Папазов коментира изтегления по-рано днес жребий за Купата на България. Той ще противопостави "сините" срещу Черно море Тича.

 

"Лесен жребий има само за фаворитите, за съжаление ние не сме сред тях," отбеляза Папазов. "Смисълът на промяната на системата е да се даде шанс на всеки отбор да има домакинство и да се пребори до финала е факт. Жребият още на четвъртфиналите противопостави двата фаворита Балкан и Лукойл Академик. При изравнените възможности на отборите безспорно се отличават Лукойл, Балкан и Рилски спортист, както и Берое, въпреки че минаха през трудни моменти, имат достатъчно време да си върнат класата и облика от миналата година."

 

"Нас жребият ни размина с един от тези четири отбора, но се изправяме срещу отбор с много силно домакинство и със сигурност първо ще мислим да преодолеем Черно море, след това за следващия кръг, където ще трябва да срещем един от фаворитите," допълни наставникът.


"За нас няма лесен жребий, като че ли на фона на контузията на Ники Върбанов, единствено Ямбол е осакатен. Смятам, че всички останали имат своите шансове, и Купата затова е интересна, защото предлага на отборите с по-малък потенциал да потърсят в два мача своето място. Така или иначе, за да се спечели Купата, тряба да се победят най-силните отбори. На Купата се помни само победителят," обясни още Папазов. "Жребият не е лек, но какво да кажем за Балкан, който изтегли най-силния съперник в този първи кръг."


"Дано промяната доведе повече хора в залите, за да има тя своя резултат и смисъл," заяви един от членовете на Управителния съвет на БФБ. "Идеяте е всеки един град да има своето домакинство и във всеки град феновете да станат свитедетели на мачовете на своите любимци. Доколко е успешно, можем да кажем след края на сезона. Единственото сигурно е, че на националния празник трябва да се срещнат двата най-добри отбора."

 

"За нас по-важно е днешното домакинство, тъй като Черно море вече окомпрлетован показва своя потенциал, както и мачовете с Пловдив и Плевен до края на годината," завърши Тити Папазов.

 

Левски приема Черно море Тича от 18.30 часа в зала "Универсиада".

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Черно море Тича, Купа на България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи