Академик взе втория мач, но Шумен влиза в шестицата


Академик взе втория мач, но Шумен влиза в шестицата
(сн: BGbasket.com)
14-01-2018 19:01 | BGbasket.com

Академик София победи Шумен със 79-68 във втория мач от квалификациите на разменено гостуване за влизане в първата шестица на мъжката А група. Въпреки това заради победа с по-голяма разлика в първия мач в шестицата ще играе Шумен, който взе първия мач с 85-68 и печели общия резултат с 6 точки. Академик ще продължи във втората група през втория полусезон.

 

Отборите изиграха по една силна четвърт през първото полувреме, след което домакините имаха преднина от 2 точки. Академик завърши третия период със серия от 14-4 и успя да натрупа преднина от 13 точки, приближавайки се до разликата от 17 точки, при която завърши първия мач в полза на шуменци. В началото на последния период домакините поведоха с точно 17 точки и изравниха общия резултат, но Антон Диков бързо спря устрема им, нанизвайки две поредни тройки. Академик запази преднината си, като на моменти отново я увеличи над 12 точки, но не успя да я вдигне над тази, с която загуби първия сблъсък.

 

Най-резултатен за победителите бе Николай Иванов с 20 точки, Красимир Димитров добави 17 точки за победителите. Влезлият като резерва гард Георги Дамянов се включи с 15 точки и 8 борби, а 14 отбеляза Николай Иванов.

 

За Шумен Антон Диков завърши с 19 точки и 5 борби, а 15 плюс по 6 борби и асистенции регистрира Виктор Серафимов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ -2 - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

  

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София -2, Шумен, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи