Любо Минчев: Ако се откажа от националния, значи съм се предал


Любо Минчев: Ако се откажа от националния, значи съм се предал
(сн. lap.bg)
17-01-2018 11:49

Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев бе категоричен, че оставката му като председател на Треньорската комисия няма нищо общо с позицията му в представителния ни тим. Той сподели, че за момента не мисли да напуска мъжкия отбор, но ако го направи, това ще значи ще се е предал.

 

„Лесно не могат да ме махнат, нито аз мога да се откажа лесно. Много добре знам с каква подкрепа съм станал треньор на националния отбор и неслучайно съм искал условия, при които да не могат лесно да ме махнат. Аз също мога сам да си тръгна. Трябва обаче да си плащаме един на друг, ако те решат да ме махнат или аз реша да се откажа. Там вече имам някакво влияние. Да, може да се подкопава и да се пречи на треньора, но нямам намерение да напускам, поне засега. Тогава вече ще се предам, ако го направя.“, заяви Минчев пред БНТ.

 

„Атаки винаги има. Дали ще си председател на Треньорската комисия, треньор на националния отбор или на клубен тим, винаги има хора, които те поддържат и подкрепят и такива, които ти се противопоставят. Това не ме притеснява. Когато съм видял, че няма подкрепа, няма смисъл да продължаваме. Не можеш с магическа пръчка да промениш мисленето на треньорите, това е дълъг процес“, добави той.

 

Причините за решението на Треньорската комисия може да прочетете ТУК в пълния текст на оставката, който Любомир Минчев предостави специално за BGbasket.com.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Любо Минчев, Треньорска комисия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи