Монтана 2003 пребори Берое за нов европейски успех


Монтана 2003 пребори Берое за нов европейски успех
07-03-2018 20:12 | BGbasket.com

Монтана 2003 записа четвърта поредна победа в Адриатическата лига за жени. Като домакин тимът победи Берое Стара Загора в българското дерби на турнира с резултат 79-74. Отборите изиграха оспорван мач, а успехът е 9-и за монтанки, които имат и четири загуби и продължават да са в челната двойка на класирането заедно с Цинкарна Целе. В следващия последен кръг Монтана ще се изправи срещу третия във временното класиране Будучност, а мачът ще бъде решаващ за крайното класиране на българския отбор. Старозагорки пък делят предпоследното място с Трешневка 2009 с по 3 победи и 10 загуби, а в последния кръг ще посрещнат Медвешчак.

 

Мачът започна добре за домакините, които поведоха в първите минути, но Берое не позволи голямо откъсване. След цяла част напред в резултата монтанки водеха само с точка при 24-23. В началото на втория период гостите обърнаха резултата, но скоро Монтана си върна водачеството и на почивката беше с 4 точки напред при 42-38.

 

Изключително равностойна трета четвърт запази решаването на крайния изход от мача за последната десетка, като след 30 минути игра домакините водеха с 59-58. Минималната разлика се запази през цялата последна част, като при три минути до края разликата беше само 3 точки, но Монтана успя да я задържи до края за важния си успех.

 

Пет баскетболистки на победителките завършиха с двуцифрен актив, като с по 16 точки завършиха Даниела Петева и Димана Макариева (7 борби), а 13 отбеляза Христина Иванова.

 

Гергана Иванова записа 21 точки за Берое, а с по 12 се отчетоха Ралица Нанева, Габриела Костова, Виолина Кочева.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Берое Стара Загора, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи