Без изненади - Берое Стара Загора е на финал за Купата


Без изненади - Берое Стара Загора е на финал за Купата
(сн. БФБ, архив)
10-03-2018 17:12 | BGbasket.com

Берое Стара Загора  очаквано се класира за финала в турнира за Купата на България при жените. Тимът надви Славия в реванша у дома с 82-57. и след две победи срещу този съперник си осигури участие в мача за трофея. Подобно и на първия двубой, столичният тим бе равностоен през първото полувреме на срещата, но след това съперникът му контролираше събитията на терена.

 

Финалът за Купата при жените е на 18 март в Перущица, а Берое Стара Загора ще спори за отличието срещу Монтана 2003.

 

Домакините отбелязаха първия кош в мача, но след това съперникът им отвърна със серия от 10-0. Постепенно баскетболистките на Таня Гатева започнаха да намират своя ритъм и след десет минути игра намалиха изоставането си на 2 точки. През втория период мачът бе много равностоен, а на почивката Берое Стара Загора водеше с 34-33.

 

След паузата „зелените“ взеха инициативата и започнаха второто полувреме с 9 безответни точки. Те продължиха да увеличават разликата в своя полза и преди последната част тя бе 18 точки. До края мачът се доиграваше.

 

Най-резултатна за успеха бе Габриела Костова с 15 точки. Александра Петрова вкара 14. С 13 точки и 10 борби е Габриела Николова, а 10 точки добави Ралица Нанева.

 

За Славия Емилия Янчева се отчете с 15 точки. Стефка Николова отбеляза 12, а с по 10 са Естер Мичева и Мартина Николова.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - СЛАВИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - жени, Берое Стара Загора, Славия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи