Зрелище с продължение срещу Академик Бултекс 99 изведе Левски Лукойл втори


Зрелище с продължение срещу Академик Бултекс 99 изведе Левски Лукойл втори
(Снимка: LAP.bg)
17-03-2018 20:45 | BGbasket.com

Левски Лукойл взе втора победа над Академик Бултекс 99 тази седмица, като след успеха в Балканската лига, се наложи със 109-97 и в мач от 20-я кръг на мъжкото първенство.

 

Двата тима отново направиха зрелищен, макар и не толкова класен двубой, колкото бе първият помежду им.

 

Победителят се реши след продължение, след 89-89 в редовното време.

 

След победата срещу пряк съперник за челните позиции, Левски Лукойл излезе на второ място в класирането с 13 победи, а Академик Бултекс 99 е трети към момента, преди изиграването на мача на Рилски спортист в неделя.

 

Двубоят започна с две силни минути за домакините, но Академик бързо намери своята игра и не само обърна, но и поведе с шест точки в средата на частта.

 

Левски успя да скъси изоставането си до три до края на четвъртината с добри акции под коша. Агресивната защита на “сините” разстрои ритъма на Академик и след няколко безуспешни атаки на пловдивчани резултатът бе изравнен.

 

Минути наред гостите не можеха да отбележат от игра и това позволи на Левски от своя страна да дръпне със 6 напред. Доста грешки от активната защита направиха и първото полувреме по-нискорезултатно.

 

Левски запази преднината си от шест до почивката, която дойде при 41-35.

 

Академик Бултекс рискува и с включването на Станислав Ваклинов, който по първоначална информация бе контузен, заради натрупаните нарушения на Мануел Джонсън. Академик отново изравни играта, а оттам резултатът тръгна кош за кош.

 

Нервите взеха превес в края на третия период, с няколко предупреждения и неспортсменско нарушение на Христо Николов, но никой не успя да вземе предимство.

 

Финалната четвърт дойде при 62-62 и остави всичко да се реши в нея.

 

Серия от 7-0 за Академик в началото на частта донесе и най-голямата преднина за гостите в мача, със седем минути до края.
Асен Великов с пет безответни точки върна Левски в нещата, но "сините" бяха изчерпали лимита си от нарушения твърде рано. Академик продължи да води, макар и минимално, две минути преди края на срещата, с отличните изяви на Айзея Юмипиг.

 

Точно 70 секунди преди сирената Божидар Аврамов вкара страхотна тройка, за 88-87.

 

Две сгрешени нападения под двата коша по-късно, топката остана за Академик. Мартин Дурчев пропусна от тройката, но време все още имаше. Гостите логично бързо фаулираха, а Асен Великов реализира само един от два опита. Димитър Димитров проби под коша 5 секунди преди края, за да изравни до 89-89, а в оставащото време Левски не успя да стигне до ясен шут за победа.

 

И в добавеното време обаче никой не успяваше да се откъсне, до последната минута и половина.

 

Невъзможен кош на Неманя Милошевич даде криле на Левски, а Асен Великов добави тройка за решителната крачка за "сините".

 

Последните секунди отново нервите се изявиха край терена и на него, и го отнесе старши треньорът на Академик Асен Николов с две бързи технически нарушения и дисквалификация, но всичко вече бе приключило.

 

Левски се поздрави с успех със 109-97, след като седем играчи на "сините" завършиха с двуцифрен точков актив. Въпреки солидния брой грешки - 22 за домакините, и 12 пропуснати фаула, победата остана в София след 15 тройки.

 

Божидар Аврамов реализира 17 точки, а Неманя Милошевич и Омари Гудул регистрираха дабъл-дабъл.

 

За Академик с 28 точки се отличи Айзея Юмипиг, а 19 добави Димитър Димитров.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи