Тити Папазов: Явно ни е писано да вървим по трудния път


Тити Папазов: Явно ни е писано да вървим по трудния път
(сн. LAP.bg)
18-04-2018 21:23 | BGbasket.com

Старши-треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира пред БНТ победата на отбора си като гост на Рилски спортист в мач от 25-ия кръг на мъжкия шампионат:

 

„Представям си как се е чувствал Удо първото полувреме, защото аз се чувствах така второто. На разбора казах, че баскетболът се промени страшно много и дори когато губиш с 23 точки, не трябва да се отказваш. Нито пък като водиш с 15 трябва да доволстваш. Единственият недоволен на полувремето бях аз. Всички казваха „ако сме мислели, че ще водим с 15“. Да, но тези точки дойдоха по неестествен път, с грешки на съперника. Като водиш с 25 точки, на 10 вече си „излял гипса“. Те имат изключително добър отбор и ги предупредих. Дерек Райт, който беше контузен и по някаква причина се беше скрил последния месец, се скара с Павлин и казах, че той ще вземе мача върху себе си. Може да ги бием с 40, но той има класата да го върне. Каквото съм казал, все едно съм Ванга.

 

Но в края на краищата победихме, а победителите не се сърдят. Изпълнихме ангажимента си тук на 200% - трябваше да бием с една точка, а бихме с две.

 

Волята на жребия е да играем с Балкан в събота. Победа с 20 точки има ролята на това да всява в следващия отбор респект. В следващите три дни те си вменяват, че играем силно и това ни помага. Но явно на нас ни е писано да вървим по трудния път. Не успяваме да направим капитал от комфорта, с който разполагаме. Отиваме в Ботевград да бием, нямаме друг избор. 11-а поредна победа като гост.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тити Папазов, Левски Лукойл, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи