Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан и Левски ще се лъжат, бронзът ще утеши Рилецо


Прогнозите на Бойко Младенов: Балкан и Левски ще се лъжат, бронзът ще утеши Рилецо
Снимка: LAP.bg
20-05-2018 11:00 | BGbasket.com

Преди мачовете от финалната фаза на мъжкото баскетболно първенство отново се доверихме на компетентното мнение на бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за първите два сблъсъка от сериите.

В спор за бронзовите медали един срещу друг ще се изправят Академик Бултекс 99 и Рилски спортист. Първият мач е днес в Пловдив, а втората среща на 22 май (вторник) в Самоков. Евентуален трети мач отново ще се изиграе в Пловдив на 25 май (петък). Играе се до две победи от три мача.

За титлата един срещу друг ще застанат Левски Лукойл и Балкан. Играе се до три победи от пет мача. Първите два мача са на 21 и 23 май (понеделник и сряда) в София.

 

Академик Бултекс 99 - Рилски спортист
Най-вероятно Академик Бултекс ще спечели първия мач. Домакините са по-отпочитанали, имат и малко по-дълга пейка от съперника си. Все пак Рилски спортист имаше много тежка серия с Левски Лукойл. Играчите на Академик са мотивирани да спечелят третото място в първенството, докато по-скоро в отбора от Самоков има разочарование. Все пак третото място си е трето място. Пак е някакъв успех. Домакинството и мотивацията са козовете на Академик Бултекс в този мач. За този отбор ще бъде голям успех да се добере до бронзовите медали. Баскетболистите на Асен Николов ще дадат всичко от себе си, за да ги спечелят.


Във втория мач може да се стигне до изравняване на резултата. Смятам, че серията ще приключи в три срещи. Общо взето в първите два мача ще има домакински победи. Рилецо ще играе за победа в серията, въпреки, че целите на отбора бяха други. Рилски спортист все пак спечели купата този сезон. Това е голям успех за тима. За тях трето място ще бъде някаква утешителна награда.
Резултат в първите два мача: 1-1

 

Левски Лукойл - Балкан
Това са двата отбора, които най-много заслужават да играят финал тази година. Мачовете ще бъдат много интересни. Ще има фенове от Ботевград в залата. Създава се друг вид настроение, когато Левски играе срещу Балкан. Наистина ще бъде баскетболен празник. В първия мач двата отбора ще играят много внимателно и предпазливо. Ще се надиграват тактически. Левски ще победи на старта на финалната серия. Балкан има една единствена цел в София - да спечели един от двата мача. На гостите ще им бъде по-трудно да запишат успех в мач №1. Играчите на Левски ще бъдат безкрайно мотивирани за този финал и ще спечелят първата среща.


На баскетболистите на Левски ще им бъде малко по-трудно във втория мач. Най-вероятно Балкан ще изравни серията. Домакините са непостоянни по време на мача. Правят силни четвърти, а след това имат значителни спадове. Това им коства няколко победи този сезон. Играчите на Балкан пък играят константно, до момента, в който не играя изобщо добре. При тях няма средно положение. Разполагат с дълга пейка, имат много добри защитници, раздават се, мотивирани са и няма да е учудващо за никого да спечелят втория мач в София.
Резултат в първите два мача: 1-1

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик Бултекс 99, Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи