Ясен е съставът на жените U20 за европейското


Ясен е съставът на жените U20 за европейското
сн. BGBasket.com
02-07-2018 18:25 | BGbasket.com

Ясни са 12-е баскетболистки, които ще бъдат част от националния отбор на България за жени U20 на Европейското първенство, дивизия В в Румъния. Тимът ни заминава в четвъртък за Орадя, където преди старта на първенството на 7 юли, ще изиграе две контроли срещу домакините.

 

Националният отбор за жени до 20 години ще започне участието си на шампионата срещу Исландия. След исландките, нашите ще се изправят последователно срещу Беларус и Дания. 10 юли е първият почивен ден на турнира. Във втората част на груповата фаза нашите излизат срещу Чехия и Турция.

 

„Тренирахме много усилено. Доволна съм много. Здрави сме. Дано момичетата покажат всичко, което могат. Най-важното е да не подценим първия мач с Исландия. Мисля, че стоим добре на терена. Дано играем достойно и равностойно. На този набор силата му ще е догодина. Само три от тима са родени през 1998 г. (б.р. родените през 1998 г. баскетболистки са четири - Александра Петрова, Христина Гераскова, Клаудия Пенкова и Петя Бояджиева)“, коментира Таня Гатева.

 

Междувременно добрата новина за тима е, че той се сдоби със спонсор - старозагорска фирма, която помага и на женския Берое Стара Загора и ще се погрижи за пътуването и част от средствата за подготовката. 


СЪСТАВ С ПЪЛНИ ПРОФИЛИ НА БЪЛГАРИЯ (20)

 

ПРОГРАМА ЗА ГРУПА А НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА ЖЕНИ (20), ДИВИЗИЯ В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи