Жените U20 с втора победа на европейското


Жените U20 с втора победа на европейското
(сн. fiba.com)
09-07-2018 16:53 | BGbasket.com

Втора победа записа националният ни отбор за жени U20 на европейското първенство в Румъния. Тимът се наложи над Дания с резултат 65:57, след като беше напред в резултата през целия мач и само в края позволи на съперника да се доближи, но въпреки това удържа победата. Така след първите три мача баскетболистките на Таня Гатева са с актив 2-1 – същият като на Беларус, от който загубиха, а с две победи е и отборът на Чехия, който днес може да вземе и трета.

 

Следва ден почивка на европейското първенство, след който отборите ще имат по още два поредни мача в сряда и четвъртък. Първият от тях за отбора ни е срещу силния отбор на Чехия в сряда от 15:00 часа.

 

Отлично начало на мача за националките ни им помогна да се откъснат напред отрано за 16:5, а те успяха да запазят двуцифрен аванс до края на първата част. Равностоен втори период запази аванс им на почивката за 32:22. Българките играха стабилно след почивката и запазиха преднината си и през третата четвърт на мача, но напрежението се върна в края. Серия от 11:0 за Дания в последните минути намали изоставането на отбора само на две точки. България обаче показа здрави нерви в последната минута и вкара девет срещу три точки, за да подпечата успеха си.

 

Въпреки че извърши 24 грешки, отборът ни спечели борбата под коша, имаше повече асистенции – 13-7, както и по-висока успеваемост при стрелбата за две и три точки и при наказателните удари.

 

Катрин Стоичкова записа 14 точки и 8 борби за победителките, 13 отбеляза Петя Бояджиева, а с 12 и 6 борби се отчете Гергана Иванова. За Дания Лена Сванхолм записа 17 точки и 8 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДАНИЯ U20 - БЪЛГАРИЯ U20

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2018 ЗА ЖЕНИ U20 / ДИВИЗИЯ B

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи