Александър Везенков: Ако не напълним залата с Франция, срещу кого тогава?


Александър Везенков: Ако не напълним залата с Франция, срещу кого тогава?
(сн. БФБ)
10-09-2018 10:11 | Мария Маринова

Националът Александър Везенков очаква пълна зала в предстоящия мач от световните квалификации срещу Франция. Българите посрещат „петлите“ на 13 септември в „Арена Ботевград“, а баскетболистът се надява на подкрепата на публиката.

 

„Говорихме си, че ако не можем да напълним залата с Франция, с кого тогава? Да играят България и Франция на баскетбол и залата да не е пълна, значи нещата не са добре. Трябва да сме на 100%, да се забавляваме, да ни харесва това, което правим, да се опитваме да сме близо в резултата и да видим какво можем да направим“, заяви Везенков.

 

„Не мисля, че в последните 10-15 години е идвал по-силен отбор от този на Франция. Знаем какво е предизвикателството и нивото на отборите, но ниe трябва да гледаме нашата игра. За малко дни се събираме, но се познаваме добре, играем много години заедно и ще се опитаме да дадем максимума от себе си, за да се представим добре“, добави баскетболистът.

 

Въпреки високата класа на французите, Везенков се надява националите ни да компенсират с отборна игра. „Гледаме мач за мач и да се представим добре. Франция идва с играчи, които са били в НБА, ставали са MVP на Евролигата. Важното е ние да играем с желание и хъс. Срещу Франция няма как да не сме мотивирани.Те имат повече опит, по-атлетични са, но ние трябва да компенсираме с други неща – с отборна игра, със защита, с тичане, с публиката. Ако паднем от Франция, никой няма да ни застреля, но защо да не си използваме шанса. Те също не са готови, тренират от пет дни и не знаят кой ще дойде. Надявам се да стане хубав мач за зрителите и да напълним залата“.

 

Баскетболистът вярва, че отборът ни има потенциал.Чавдар Костов е капитан на отбора, опитен играч, но не трябва да говорим за тези, които отсъстват, а за тези, които са тук. Дойде и Дий Бост, имаме играчи, които са на много високо ниво и само всички заедно можем да вървим напред“.


Той разкри и лесно ли е получил разрешение от клубния си тим Олимпиакос да се присъедини към националния отбор. „Нямаше никакъв проблем. Пуснаха всичките си играчи. Всичко беше повече от нормално. Те знаят, че това е единственият шанс на играчите да бъдат в националните си отбори, защото през сезона няма да може. Те искат да помогнат, колкото се може и на нас, и на националните отбори. През сезона ще е много по-трудно“.

 

Везенков сподели и как се чувства в гръцкия гранд. „Познавах се с повечето си съотборници от преди. Прегърнаха ме в семейството на Олимпиакос. Трябва само да тренираме здраво и да покажем нашия потенциал. Не съм спирал да тренирам цяло лято. Чувствам се много добре и психически, гледаме напред“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, България, Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи