Спартак Плевен удари Черно море в контрола


Спартак Плевен удари Черно море в контрола
26-09-2018 21:51

Спартак Плевен се наложи със 79:71 над Черно море Тича в една от последните контроли и за двата отбора преди началото на новия сезон в мъжкото баскетболно първенство. Срещата се изигра пред около 50 зрители в зала "Орловец" в Габрово.

 

Старши-треньорът на варненци Галин Стоянов - Патрик избра да започне мача с Велислав Гълъбов, Веселин Георгиев, Цветомир Куртев, Мартин Коцев и Димитър Илиев. Треньорският щаб обаче все още не може да разчита на опитния гард Пламен Алексиев, който се възстановява от контузия.

 

Александър Дяковски пък заложи на Цветослав Острев, Радослав Кочев, Константин Коев, Денислав Вутев и Николай Върбанов.

 

Двубоят започна равностойно, като на полувремето младоците на Черно море дори се оттеглиха с аванс от 7 точки (38:31), но не успяха да задържат преднината си до края.

 

"Това беше страшно полезна контрола за нас, защото до сега играхме само с ИУ Варна и беше добре да си сверим часовници и да видим къде се намираме на ниво НБЛ.", сподели пред BGbasket.com Галин Стоянов.

 

В края на седмицата Черно море Тича ще вземе участие в Черноморските игри в зала "Христо Борисов" в морската столица. В събота и неделя "Моряците" ще се изправят срещу отборите от А група - Черноморец и БК Шумен. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи