Георги Боянов: Ще си помагаме взаимно с Черно море


Георги Боянов: Ще си помагаме взаимно с Черно море
(Снимка: LAP.bg)
20-10-2018 12:00 | Мария Мицова

Изненадващо ново попълнение се появи в редиците на Черно море Тича почти непосредствено преди мача срещу Левски Лукойл от третия кръг в НБЛ. На младите таланти в състава на Галин Стоянов ще помага Георги Боянов. Боянов бе един от най-обещаващите продукти от школата на Овергаз, а след като завърши колеж в САЩ, игра в Германия. Началото на сезона за него стартира в Исландия, но след като там нещата не се получиха, той се завърна у дома.

 

"Върнах се от Исландия по причини, несвързани с баскетбола. Исках да играя някъде, докато ми търсят отбор, чух се с треньора на Черно море, разбрахме се да си помагаме взаимно, не бе трудно да взема решение," обясни Георги Боянов за BGbasket.com. "Засега не мога да кажа нищо конкретно за оставане тук, това зависи само от агентите ми."

 

"От доста време не съм играл в България, но не мисля, че е нещо по-различно. Подготовката ми в чужбина бе достатъчна. Най-приятното нещо да съм тук е, че мога да играя пред жена ми и детето ми," сподели 25-годишното крило.

 

Той все пак предпочита да търси продължение на кариерата си навън: "Иска ми се да играя в чужбина, да се задържа там. Имах оферти от чужбина още докато бях в САЩ. Миналата година имаше някои разговори с отбори от България, но тази година не съм стигал до оферти оттук."

 

Готов ли е да помага на младоците в Черно море? "Виждам в момчетата, че с удоволствие приемат критики. Идват, допитват се до мен, защото имам повече опит от тях. Със сигурност ще им помогна. Отборът ще тръгне нагоре, само трябва да се развиват, да са отворени към критики и да слушат."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, НБЛ - мъже, Георги Боянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи