Борислава Мандур: За мен е по-добре да играем с отбори като Монтана и Берое


Борислава Мандур: За мен е по-добре да играем с отбори като Монтана и Берое
(сн: BGbasket.com, Тони Тончев)
11-11-2018 12:57 | Мария Мицова

Старши треньорът на Септември 97 Борислава Мандур сподели, че според нея за момичетата ѝ мачове с най-силните тимове като Монтана 2003 и Берое Стара Загора са много по-полезни, отколкото всички други.

 

Септември 97 игра в събота срещу Монтана, а след двубоя Мандур коментира: "Аз съм доволна от момичетата. Идеята за мача с Монтана бе да спрем бързата им атака. За мен е по-добре да играем с отбори като Монтана и Стара Загора, защото те имат опит и баскетболно мислене. Да, играем без напрежение, защото мачът, без да го казвам на момичетата, но е ясен. Отчасти се справихме със задачата да спрем бързата им атака, въпреки че Монтана има 22 точки от такава. Исках и да ги пресираме и да ги накараме да грешат откъдето ние да вкарваме лесни кошове."

 

"Отборът е различен заради присъствието на Ивона Илиева и Никол Николова. Когато имаш гард, това дава спокойствие. Но виждам израстване и в останалите," допълни тя. "Тактическата дисциплина е проблем във всяка възраст. Ние, треньорите сме виновни за това, това става всеки един ден, всяка една тренировка."

 

"Играем мач за мач, нямаме конкретна цел. Идеята е момичетата да израстват. Да ги подготвяме за кадетки и девойки. Миналата година те са изиграли 22 мача при жени, това са 50-60 мача, които естествено са от полза на всички момичета. Особено при кадетки при нас си личи много. Вижда се опитът им," каза още младият треньор на Септември 97.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Септември 97, Борислава Мандур
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи