Взривно завръщане за Зайън Уилямсън (видео)


15-03-2019 12:00 | BGbasket.com

Най-вълнуващият талант в колежанското първенство Зайън Уилямсън се завърна в игра по безапелационен начин.

 

Неговият Дюк спечели срещу Сиракюз с 84:72 по пътя си към полуфинал в най-силната конференция в NCAA - ACC.

 

Зайън се завърна след травма, получила се заради "избухналата" му маратонка преди около месец. Контузията и уникалните му данни дори накараха специалистите да говорят за край на колженската му кариера и очакване само на НБА.

 

История за `избухнала` обувка, деградирала система и удар за 1.2 милиарда

 

Зайън обаче пропусна само пет мача и се завърна с 21 точки, 9 борби и 5 откраднати топки, като нямаше пропуск от игра - 9/9. Той бе абсолютно фантастичен с няколко умопомрачителни забивки.

 

След мача Уилямсън обяви хората, твърдящи, че няма да се върне повече в колежански мач за "неинтелигентни". Сега звездата играе с модел 4 на Кайри Ървинг, като треньорът му в Дюк Майк Кжижевски разказа следното за кецовете:"Важни хора от Найк пристигнаха при нас веднага след експлозията на маратонката му. Същите хора след това отидоха до Китай, за да наблюдават производството на по-здрава, по-стабилна маратонка. И се върнаха в Дюк седмица по-късно с новите му кецове."


Следващото предизвикателство е още по-сериозно - Северна Каролина. В полуфиналите на ACC тази година попаднаха три отбора от Топ 5 в цялата страна - освен Дюк и Северна Каролина, още и Вирджиния.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Зайън Уилямсън, Дюк, NCAA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи