ФИБА Европа постави висока оценка на Балкан


ФИБА Европа постави висока оценка на Балкан
(Снимка: balkan-basket.com)
15-03-2019 18:39 | balkan-basket.com | BGbasket.com

Балкан получи поредна похвала за представянето си в турнира за Купата на ФИБА Европа. Българският тим, който бе единственият участник в плейофите, победи израелския лидер Апоел Холон във втория мач от фаза Топ 16, но не успя да се продължи заради загубата с четири точки в първия. 

 

Ето какво написаха в официалния сайт на ФИБА ден, след като се изиграха всички осминафинални срещи:

 

"Ние наистина трябва да отдадем заслуженото на Балкан Ботевград, който надмина всички очаквания в турнира за Купата на ФИБА Европа. Победата им във втория мач срещу Апоел Холон бе справедлива дори да беше само символична."

  

Балкан направи изключително представяне в едва второто си участие в турнира. Тимът на Небейша Видич се включи от квалификациите и преодоля две групи, за да стигне до плейофите. "Зелените" спечелиха първата група с актив 4-2 и заеха второ място със втората с 3-3. 

 

Вицешампионите от Ботевград изиграха общо 16 срещи и записаха актив от 9 победи и 7 загуби. Интересен факт е, че от всички осем мача у дома Балкан допусна едва две загуби на свой терен в "Арена Ботевград" като и двете бяха минимални с по една и две точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи