Късметът изостави Дюк и Мичиган Стейт сътвори сензацията (видео)


01-04-2019 11:18 | BGbasket.com

След като два пъти само късметът спаси Дюк, на третия път смятаният за абсолютен фаворит в NCAA тим загуби и не успя да стигне до Финалната четворка.

 

Мичиган Стейт се наложи над Дюк със 68:67 и така попълни четворката. Тя ще се състои на 7 и 8 април в Минеаполис.

 

Там за първи път в историята си попаднаха по-рано Тексас Тек и Оубърн, като Оубърн се наложи над поставения под №2 в региона им тим на Кентъки със 77:71. Преди това Оубърн отстрани и №1 в Среден Запад Северна Каролина, както и друг от именитите отбори там - Канзас.

 

Освен двата състава за първи път с участие във Финалната четворка, след 35 години в нея се завръща и тимът на Вирджиния, единствен поставен под №1 от полуфиналистите.

 

Двойките за полуфинал са Вирджиния - Оубърн и Тексас Тек - Мичиган Стейт.

 

 

Мичиган Стейт игра във финалите за последно през 2015-а. Снощи обаче напълно заслужено Спартанс намери място там.

 

Зайън Уилямсън имаше проблеми с ранни нарушения и не успя да влезе в ритъм през първото полувреме, но през второто се развихри. Той завърши с 24 точки и 14 борби, а Ар Джей Барет добави 21 точки, но пропусна решителен наказателен удар, който можеше да изравни резултата с 6 секунди до края.

 

Касиъс Уинстън с 20 точки и 10 борби ръководеше умело Мичиган Стейт на паркета, а тимът му изигра изключително добре двубоя. Дюк от своя страна стана жертва на много грешки, лоши решения и нерезонни стрелби.

 

35 секунди преди края Кени Гойнс реализира решаващата тройка, с която изведе напред Мичиган Стейт със 68:66, а след това Барет вкара един от два наказателни удара. В оставащото време Уинстън задържа топката, а Дюк не можеше да спре времето с нарушения, тъй като не бе извършил още отборните си фаулове за частта.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: NCAA
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи