ЦСКА с убедителна първа победа на финалите за юноши U19


15-05-2019 18:40 | Мария Маринова

ЦСКА U19 записа първа победа на финалите на Държавното първенство за юноши в столичната зала „Триадица“. Във втория си мач от група B „червените“ се наложиха над Шумен с 85:57, като успехът дойде след силно второ полувреме.

 

Те отбелязаха 12 тройки срещу едва 4 за съперника, като също имаха сериозно предимство при борбите (51 срещу 36) и наказателните удари (19/23 за 82% срещу 1/6 за 16%).


След този двубой ЦСКА е с баланс 1-1, докато поражението бе второ за днешния им съперник. В последните си мачове от груповата фаза утре тимът на Теди Буков и Христо Ценов ще се изправи срещу БУБА баскетбол, докато Шумен ще има за съперник Рилски спортист.

 

Двубоят започна с доста пропуски, като повече от две минути нито един от двата отбора не успяваше да се разпише. Впоследствие столичният тим поведе с няколко точки, но тройка на Виктор Серафимов и два поредни коша на Милен Чолаков в края на частта изведоха Шумен напред с 20:17.


Баскетболистите на Янко Янков и Звонко Папак започнаха много силно втория период и в средата му поведоха 28:19. Последва обаче спад в играта им. Водени от Емилиян Грудов, „червените“ започнаха да топят изоставането си, а след тройка на Деян Юруков на почивката те вече имаха преднина 31:28.

 

След паузата Шумен отново си върна водачеството, но не успя да го задържи дълго. ЦСКА отвърна със серия от 15:0 и поведе за първи път с двуцифрена разлика. Столичният тим продължи да увеличава аванса си, като преди последната четвърт бе напред с 56:40. С основен принос за обрата бяха невероятните изяви в нападение на Виктор Маргаритов, който само за тази част наниза пет тройки и общо 16 точки.

 

Серия от 6:0 в полза на „армейците“ даде начало на заключителната четвърт. С това окончателно интригата в мача приключи, а до края тимът направи успеха си още по-изразителен.

 

Емилиян Грудов бе над всички за победителите с 28 точки и 15 борби (осем в нападение). Виктор Маргаритов се отчете с 25 точки, а 10 и 7 борби добави Димитър Генов.

 

За Шумен най-резултатен с 14 точки отново бе Виктор Серафимов, но той направи цели 10 грешки – почти половината от тези на отбора си. С по 10 точки са Георги Минчев и Теодор Димитров.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН U19 - ЦСКА U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: юноши U19, баскетбол, Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи