Черно море на финал след инфарктен обрат срещу ЦСКА


Черно море на финал след инфарктен обрат срещу ЦСКА
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
17-05-2019 18:45 | Мария Мицова

Черно море Тича стигна до финал на държавното първенство за юноши U19 след измъчена победа над ЦСКА с 88:76.

 

"Моряците" изоставаха до средата на последната част, когато направиха обрат и взеха победата.

 

ЦСКА се бори изключително въпреки по-младия си състав и само малко повече издръжливост и опит в края не им стигнаха да изненадат големия фаворит.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Черно море изглеждаше супер смутено от самото начало и това се предаде бързо на терена, като варненци пропускаха и отворени стрелби. ЦСКА се нуждаеше само от няколко минути, за да се възползва от това, реализира няколко поредни атаки, вкара три тройки и се откъсна напред. Както обикновено, веднъж окрилен, "червеният" състав материализира това и дръпна с двуцифрена разлика.

 

В средата на втория период ЦСКА играеше вече съвсем необезпокоявано, като Черно море бележеше само от някоя инцидентна тройка и стоеше много пасивно в защита. Към края на полувремето авансът стигна 18 точки.

 

Въпреки усилията на варненци, ЦСКА поддържаше двуцифрената си преднина и в третия период, като само в един момент Черно море се доближи на девет от съперника. "Червените" бяха много акуратни в действията си, ограничиха много грешките и това им носеше успех.

 

С първите пет точки за последната четвърт Черно море най-после показа живот, стопи до пет разликата и бе активен в атака запърви път в мача. ЦСКА обаче връщаше веднага точки, за да остане напред. Мартин Стефанов вкара три поредни тройки за варненци, а още една на Петър Христов направи разликата една-единствена точка, със 6 минути на часовника. Отново Христов бе точен две минути по-късно, за да даде от тройката за първи път преднина на "моряците".

 

След като направи фантастични мачове в групите, Виктор Маргаритов нямаше ден от тройката и въпреки огромните усилия повече успяваше да намира съотборниците си, отколкото да бележи. Силите на Емилиян Грудов също се изчерпаха и дабъл-дабълът му не стигна за победата.

 

Така невероятната последна четвърт и 37:15 в нея се оказа достатъчно да заличи пасива и да донесе победата на Черно море.

 

Александър Кръстев бе страхотен за варненци с 24 точки и 9 борби, 19 плюс 7 борби добави Мартин Стефанов. Михаил Молдов поддържаше Черно море през целия двубой и завърши с 18 точки, 7 борби и 5 асистенции.


Грудов завърши с 22 точки и 14 борби за ЦСКА, Маргаритов добави 13 плюс 11 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U19 - ЦСКА U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ U19



Прочети пълната статия на Viasport.bg

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: юноши U19, Финали за юноши U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи