Избират треньорите на националните отбори до края на август


Избират треньорите на националните отбори до края на август
(сн. LAP.bg)
30-07-2019 18:01 | Мария Маринова

Треньорите на мъжкия и женския национален отбор ще бъдат избрани до края на август. Това заяви пред BGbasket.com президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков след края на днешното заседание на Управителния съвет.

 

„В края на август трябва да се събере УС, за да може да се вземе решение. Мислех, че ще бъде по-лесно, както при мъжете, така и при жените, но се оказа, че не е точно така“, сподели той.


Глушков разкри и как ще бъде направен изборът: „С председателя на Треньорската комисия (б.р Иван Чолаков) обединихме мнението си около това, че трябва да проведем разговори с потенциални треньори на националните отбори за мъже и жени, да чуем концепцията им, да ги предложим на Управителния съвет за одобрение и на следващото заседание да ги изберем.“

 

За момента обаче той не се ангажира да назове конкретни треньори, с които ще се говори. „Сега ще ги мислим. На базата на това, че вече се появиха в медиите някакви имена, избрахме точно този вариант. Ще говорим с тях и ще ги предложим на Управителния съвет“, заяви Глушков.

 

Мъжкият национален отбор е без треньор, след като Любомир Минчев се оттегли от поста. Не такава обаче е ситуацията при жените. В момента те са водени от Стефан Михайлов, като това не означава, че той няма да продължи да ръководи представителния ни тим.

 

„Говорим за потенциални треньори. Ще видим кои са и ще говорим, не мога да кажа в момента. Стефан Михайлов също е един от тях, разбира се. Искаме да можем да предложим на Управителния съвет избор, защото преди имаше караници. Мислим, че този вариант е по-добър“, смята президентът на БФБ.

 

След като ФИБА премахна ноемврийския квалификационен прозорец при мъжете, националният ни тим остана без официални мачове до февруари догодина. Все още няма яснота дали отборът ще се събере на лагер през 2018 г.

 

„Като изберем треньор, той ще прецени. Хубаво е това да стане преди календара на НБЛ, за да видим как да го направим. ФИБА направи така, че да не се събират отборите. Лятото мина, така че това ще е по треньорска преценка. Ако има нов треньор, може би ще го иска. Повечето от тях искат да имат повече време за подготовка, но така са направени прозорците“, завърши Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков, България, България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи