Треньорът на Везенков Дейвид Блат обяви, че страда от тежко заболяване


Треньорът на Везенков Дейвид Блат обяви, че страда от тежко заболяване
19-08-2019 16:54 | BGbasket.com

Старши треньорът на Олимпиакос Дейвид Блат говори за здравословното си състояние за първи път, откакто е диагностициран с множествена склероза. Той го направи чрез отворено писмо, публикувано от тима, в който играе и българинът Александър Везенков.

 

60-годишният Блат е диагностициран по време на миналия сезон с помощта на медицинския екип на Олимпиакос. Досега обаче той не беше говорил публично за здравословните си проблеми.

 

Въпреки всичко, Блат няма да се откаже от професията. Той има действащ договор за още един сезон с Олимпиакос и ще го изпълни.

 

Ето какво казва той в писмото си:

 

„Преди няколко месеца бях диагностициран с множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което повлиява качеството на живот и способностите за функциониране на тялото. Когато научих, последваха шок и болка, но реших, че няма да се предам пред нищо. Че ще се адаптирам, ще намеря начин да продължа живота си по нормален начин, доколкото е възможно. Опитвам се да бъда активен и да подобря цялостната кондиция на тялото си. Работя и изисквам повече, а не по-малко от себе си. Има много хора, които се борят с по-сериозни предизвикателства. Всеки води собствените си битки. Всички трябва да имаме кураж и да живеем живота си възможно най-добре.

 

Благословен съм да имам подкрепата на много добри и грижовни хора. Въпреки че изглеждам и функционирам малко по-различно, аз съм същият човек. Те не ме оставят да забравя това, дори когато падам духом или се обезкуражавам. Аз съм треньор и работата ми е да водя, да уча и да вдъхновявам много хора. Късметлия съм, че има лекари и ръководство, които приемат моята слабост и ми помагат да я преодолея. Не бих могъл да се оплаквам и няма да го направя. Това би било загуба на време. От играчите и екипа си искам да бъдат най-добрата версия на себе си, така че от себе си не мога да искам по-малко.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дейвид Блат, Олимпиакос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи