Йовица Арсич: Нямахме необходимата концентрация


Йовица Арсич: Нямахме необходимата концентрация
(сн. balkan-basket.com)
23-11-2019 21:54 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе доволен от победата срещу Ямбол, но не и от някои елементи от играта на своя тим в мача.

 

“Със сигурност нямахме необходимата концентрация да бием по-лесно и да вкараме повече точки от контраатака, това беше проблем. Получихме прекалено много точки. Не подценявам отбора на Ямбол, но мисля, че трябваше да играем по-стабилна защита. По принцип отборът ни имаше нужда от някакво отпускане, защото имахме много напрегнати мачове в последно време. Не сме в най-добро състояние, но е добре, че победихме, защото беше важно да спечелим“, заяви Арсич.


Той обясни и отсъствието на Крис Минков, който не игра в срещата: “Крис има контузия на палеца и не може да работи нищо с топка. Надявам се да се оправи до мача със Сьодертеле, не е сигурно, но ще видим. Не е нещо счупено, просто има отток на пръста и не може да тренира нормално. Ако беше лява ръка, щеше да е по-лесно.“

 

В сряда Балкан посреща Сьодертеле Кингс в последния си мач от ФИБА Къп за този сезон. „Със сигурност щеше да е по-добре, ако имахме още шанс да се класираме във ФИБА Къп, но по принцип ние трябва да бием първо заради феновете и второ за крайното класиране във ФИБА, защото всяка победа там е важна. Българският баскетбол има нужда от повече победи, за да може да преминава по-лесно на по-високо ниво. Със сигурност ще направим всичко, което можем, за да победим и Сьодертеле Кингс“, завърши Арсич.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи