Силен старт класира БУБА на финал при 12-годишните


Силен старт класира БУБА на финал при 12-годишните
(сн: BGbasket.com)
05-06-2021 18:39 | Мария Маринова

БУБА Баскетбол ще играе за титлата на Държавното първенство за момчета U12 през този сезон. Тимът спечели убедително полуфинала си срещу Рилски спортист днес в „Арена Ботевград“ с 67:51, главно след по-силната си първа четвърт. Отборът от Самоков пък нямаше поражение до момента, след като бе спечелил всичките си пет мача в груповата фаза.

 

Съперник на БУБА на финала ще бъде победителят от мача ДоростолЦСКА, който е тази вечер, докато загубилите ще се изправят един срещу друг за третото място. Двубоите за медалите са утре в същата зала.

 

Само за няколко минути столичният тим поведе със 17:2, а след първата четвърт се откъсна с 29:7. През втория период играта бе доста по-равностойна, но БУБА поддържаше аванс от около 20 точки и на почивката се оттегли при 43:24 в своя полза.

 

След паузата резултатността спадна. Рилски спортист вкара първите 5 точки за второто полувреме, но преди заключителната четвърт разликата в полза на съперника отново бе 19 – 53:34. Седем минути преди сирената съставът от Самоков остана без своя треньор Борислав Трифонов, който бе изгонен след второ техническо нарушение. Въпреки това момчетата му не спряха да се борят и дори едно от тях започна да чертае по дъската, но разликата бе твърде голяма за търсене на обрат.

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА U12

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета U12
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи