Росен Барчовски: Везенков ще участва в световните квалификации и на европейското


Росен Барчовски: Везенков ще участва в световните квалификации и на европейското
(сн. БФБ, Николай Христов)
24-05-2022 18:55 | Мария Маринова

Александър Везенков ще се завърне в националния отбор през лятото. Това разкри пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Росен Барчовски. Преди минути двамата с президента на БФБ Георги Глушков се завърнаха от Атина, където днес проведоха разговор с крилото.


„Много добра и ползотворна среща. Обсъдихме цялото лято. С две думи: ще участва и в двата цикъла – и в първия за световните квалификации, и след това за европейското първенство“, заяви Барчовски.

 

„При тях малко се удължи шампионатът, но в момента, в който свършат, веднага ще се присъедини към отбора“, добави националният селекционер.

 

На 1 юли България приема Литва в Самоков в мач от световните квалификации, а на 4 юли завършва първия етап от тях с гостуване на Босна и Херцеговина. Двубоите са изключително важни за тима ни, който за момента заема третата позиция във временното класиране.

 

Везенков за последно бе в състава на „лъвовете“ при победата срещу Франция в Ботевград и загубата от Русия в Химки през септември, 2018 година – отново в мачове от световни квалификации.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Александър Везенков, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи