Людмил Хаджисотиров: Балкан са ни опоненти, но не и противници


Людмил Хаджисотиров: Балкан са ни опоненти, но не и противници
(сн. НБЛ)
02-06-2022 23:15 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен не само от победата срещу Балкан на старта на финалната серия в НБЛ, но и от отношенията на двата отбора и техните фенове. Ето какво сподели наставникът след срещата днес:

 

„Атмосферата беше супер, точно като за финал. Много хора от Ботевград бяха дошли, които подкрепяха коректно отбора си. Имаше много хора и от Самоков. Те са ни конкуренти и опоненти, но не противници. Според мен има взаимно уважение между двата клуба. Нещата се решават на игрището. Получават се много здрави сблъсъци чисто баскетболно.

 

Те са много сериозен отбор, играят много здраво в защита и имат класни нападатели. Поради това, че две седмици не бяхме играли мач, си личеше, че имаше малко ръжда в нашата игра. Не бяхме в добър ритъм в началото, но след това започнахме да играем по-добре. Взехме важни борби в нападение. Вкарахме трудни кошове, но в тези мачове това е изключително важно и големите играчи се показват. Успяхме накрая да контролираме нещата и да ги лимитираме. Те изпуснаха някои отворени стрелби, но и Джоунс вкара някои трудни и нетипични за него.

 

Мирослав Васов вече стартира от няколко месеца, има си конкретна задача. Вкара енергия и свърши работа. Но в нашия отбор всеки един играч е важен. В един мач единият играе 30 минути, другият 10 и после обратното. Никой не се сърди. Затова има добра химия и атмосфера. Поздравявам отбора си, но това е само един мач и една стъпка. Смятам, че имаме резерви и може да играем по-добре. Трябва да го направим във втория мач.

 

Винаги ме питат дали сме фаворити, не го казвам аз. Когато си първи в редовния сезон и си спечелил Купата, няма как да не си фаворит. И миналата година, и тази се справяме добре. От тази позиция е още по-трудно, защото има повече напрежение. Но ако искаш да побеждаваш и да си постигаш целите, трябва да функционираш добре именно под напрежение. Днес се справихме, сега ни чака още по-здрав и труден мач.

 

Срещу Балкан няма лесен мач, няма и да има, независимо дали играем тук, в Ботевград или в двора на моето 138-мо училище в София. Те са здрав отбор, но всеки мач е отделен. Фокусираме се изцяло върху втория. Естествено е много важно да направим всичко възможно, за да го спечелим.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи