Роберт Гергов: След 1-2 години е абсолютно сигурно, че ще върнем мъжкия отбор


Роберт Гергов: След 1-2 години е абсолютно сигурно, че ще върнем мъжкия отбор
(сн. НБЛ)
12-07-2024 19:29 | Деляна Кадиева

Президентът на ЦСКА Роберт Гергов е категоричен, че клубът ще запази школата си, както и треньорите. Пред BGbasket.com той сподели, че до 1-2 години е възможно"червените" отново да участват в Sesame НБЛ.

 

"В момента не мога да дам много подробности. Най-важните неща са, че мъжки отбор няма да имаме. Нямаме спонсори и останахме със задължения от миналата година, които съм направил някаква сметка как ще погасявам. Запазваме изцяло школата, треньорския състав също.

 

Борим се да запазим и залата, в контакт сме с министъра на спорта Георги Глушков. Бяхме вече на две срещи с него, за да може да си подсигурим залата, защото не е само за нас, а и въобще за софийския баскетбол.

 

Със сигурност ще участваме с отбор в Младежката лига. Това е ново начинание за федерацията, за добро или за лошо така са решили.Приемаме го като позитивен фактор и ще участваме. Школата ни е силна, запазваме си отборите и ще участваме в първенствата за подрастващи.

 

Амбициите за мъжки отбор си остават. Тази години за съжаление в последния момент голям спонсор се отказа и останахме с много задължения. Хората бяха коректни до последно, но прекратиха финансирането. След година-две е абсолютно сигурно, че ще върнем мъжкия отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА, Роберт Гергов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи