Черно море (19) разби Левски (19) като гост


Черно море (19) разби Левски (19) като гост
Васил Кьосев наниза 32 точки
01-11-2008 23:12

Играчите на варненския Черно море победиха Левски с 68-101 в първия мач от започналата тази година Младежка лига за юноши. На мача в зала "Триадица" в столицата младите "моряци" нямаха особени проблеми срещу домакините, които претърпяват криза в отсъствието на таланта Христо Захариев, който замина да играе в Италия; а и 7 момчета от отбора им са по-малки – петима от кадетската формация, а други двама дори са родени през 1993 година.
 
Мачът започна с бързи тройка и кош за гостите, които поведоха с 2-5 в началните минути на срещата, но бързо след това юношите на Левски, вдъхновени от първото си домакинство за сезона, успяха да осъществат обрат, за който основната заслуга е на Иво Славчев. Те съкратиха малкото изоставане, обърнаха резултата и дори натрупаха малък аванс, водейки с 19-11 след 10 минути игра. В началните минути на втората четвърт разликата стана дори 12 точки, но гостите успяха да се съвземат и малко по малко да съкратят изоставянето си, като 4 минути преди края на първата половина на мача тя беше само 4. След крайно оспорвани 3 минути Черно море изравниха, а играта вървеше точка за точка. Така, логично, след много напрежение и добри ситуации и за двата отбора, резултатът на почивката беше равен – 34-34.
 
След слаборезултатната първа половина последва доста по-резултатната втора, в началото на която "моряците" успяха да поведат след тройка на Васил Кьосев и до края не изпуснаха водачеството. Голямата разлика в третата част дойде именно от стрелбата от далечно разстояние – 9/10 за варненци. Кьосев вкара още 3 тройки, по две добавиха Милчо Борисов и Александър Янев, а една наниза Тихомир Желев. След много резултатната трета четвърт разликата вече беше недостижима за по-неопитните момчета на Левски 50-72. През последната част доминацията на Черно море продължи и те логично спечелиха мача с 68-101.
 
Уникална резултатност постигнаха трима от играчите на Черно море Васил Кьосев, Милчо Борисов и Тихомир Желев, които заедно постигнаха 80 от всички точки за отбора си (Кьосев – 32, Борисов – 19, Желев – 29), а Александър Янев "обра" 13 борби за дабъл дабъл с 13-те си точки.
 
Невероятен мач за Левски записа Иво Славчев със своя дабъл дабъл от 18 точки и 16 борби, 10 от които в атака. Много добре се включи и Петър Бабалиевски, играещ и в мъжкия отбор на "сините" (17 точки). Но усилията им не бяха достатъчни да спрат по-опитния отбор на варненци.
 
В следващия кръг Черно море приема Рилски спортист в морската столица, а Левски гостува на Балкан в Ботевград.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) - ЧЕРНО МОРЕ (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи