Овергаз се класира за финала


Овергаз се класира за финала
Михайлов бе най-резултатен днес
02-07-2009 18:29

Отборът на Овергаз победи Лукойл Академик в първия полуфинал и си извоюваха място във финала от първенството за момчета до 14 г. Днес момчетата от академията спечелиха с 58-45 и утре от 16.00 часа ще спорят за трофея.

Овергаз започна добре двубоя и спечели първата част с 15-11. През втората част отбора остана без лидера си Деян Карамфилов, който бе отстранен от игра за две неспортсменски нарушения, но въпреки това съотборниците му се справиха и дори увеличиха аванса си с още шест точки.

Овергаз запази тази преднина и през третата част като след края й резултата бе 38-28.
 
Играчите на Лукойл Академик стартираха мното силно последната четвърт и дори успяха да изравнят за 41-41 07.12 минути преди края. Последваха повече от две минути игра, в които и двата отбора грешаха и не можеха да си отбележат. Първи това направи Димитър Гайтанов и Лукойл поведе за първи път след 0-1 в първата минута. Последва минута и половина без кош, а след това Овергаз направи серия от 8-0 и поведе с 49-43 01.50 преди края. Играчите на Лукойл Академик не успяха да сътворят нов обрат и в края момчетата на Овергаз ликуваха.

Христо Михайлов бе най-резултатен за победителите с 15 точки, а освен това добави и 8 борби. Добре се представи и Васил Стоименов, който отбеляза 13.

За Лукойл Академик с 14 точки завърши Илко Вълчев, а Александър Тенев вкара 12.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи