ИУ с трета купа на БФБ


ИУ с трета купа на БФБ
(сн. БФБ)
12-04-2017 20:31

Варненският Икономически университет отново спечели купата на БФБ след успех над Академик (Сф) с 95-92. Воденият отново от Петко Делев тим взе трофея за трети път в последните 4 години след 2014 и 2015-та. В Арена Самоков 37-годишният Саша Топчов бе над всички със своите 29 точки и 11 борби. Престоят му на терена бе малко над 31 минути от максималните възможни 45, тъй като и в този мач, както и в двубоя за третото място между Рилски спортист и Левски редовното време не стигна, за да излъчи победителя.

ИУ за пета година е в челната тройка, след като през 2013-та бе втори, а през миналата - трети.

 

Битката между двата тима бе изключително равностойна, като в нито един момент от срещата не се стигна до двуцифрена преднина на някой от отборите. В началото на четвъртата част ИУ имаше аванс от 7 точки с всички шансове да я запази, тъй като превъзхождаше своя съперник в борбата под двата коша, а на играчите от Академик не им и вървеше стрелбата от далеч, което е техен специалитет. Излизането от игра на основния плеймейкър на варненци Деян Карамфилов 5 минути преди края обаче сякаш даде крила на избраниците на Иван Коцев и те успяха да направят пълен обрат в резултата, но в крайна сметка се наложи допълнителни 5 минути да решат спора. Причина за това са няколко пропуски в заключителната фаза на младите играчи на Академик. Те не спряха и в продължението, за да стигнат грешките до 21.

 

По трима баскетболисти от двата отбора излязоха за по пет фаула - Венелин Христов, Саша Топчов и Деян Карамфилов от ИУ, Милен Дудев, Румен Василев и Николай Грозев от Академик. Представянето под очакванията на последния оказа своя негативен ефект върху тима, като завърши със скромните за него 9 точки. 

 

Христов - 18 точки, Сербезов - 15, Диков - 11 и Тодоров - 10 са другите играчи от победителите с двуцифрен актив. Дудев бе най-резултатен за Академик с 24 точки, 20 добави Димитров, 15 за Мирчев, 13 за Христов и 11 за Василев.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ ВАРНА - АКАДЕМИК СФ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ 2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2017

 

ИСТОРИЯ НА ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ НА БЪЛГАРСКИ ПЪРВЕНСТВА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа БФБ, Академик София, ИУ Варна
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи