Левски Лукойл сломи Берое за трети пореден финал


Левски Лукойл сломи Берое за трети пореден финал
(Снимка: LAP.bg)
08-02-2020 20:01 | Мария Мицова

Левски Лукойл се класира на трети пореден финал за Купата на България и продължава защитата на трофея след убедителна победа над Берое с 81:62.

 

“Сините” очакват по-добрия от Балкан и Рилски на финала в неделя от 18.00 часа в зала Универсиада.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Берое вдигна всички на крака за полуфинала, като и Седариан Рейнс се завърна в групата на тима. Старозагорци обаче имаха трудности в първите минути в подкошието, където Левски използва предимството на Данило Тасич и Зейн Ноулс, за да вземе преднина.

 

Станимир Маринов собственоръчно скъси дистанцията в края на първата част, но две минути без кош от игра за Берое пак качиха разликата до 27:16 след 10 минути. 

 

Втората четвърт пак започна силно за Левски, със 7-0, което даде доста комфорт на домакините. От третата минута на периода “сините” подгониха разлика от 20 точки и след като отново ограничиха Берое малък актив - до 15 точки - се оттеглиха на почивка при 50:31. 

 

 

Епизодичните прояви на някои от играчите на Любо Минчев не бяха достатъчни да спрат отборната игра на Левски в първото полувреме, като липсваха и точките на Остин Прайс. За домакините също няколко баскетболисти поемаха инициативата в хода на полувремето, но с отлично разпределяне на топката, което много улесни задачата им. 

 

Добра серия на гостите съкрати изоставането до 14 в първите минути от третата част, но две бързи тройки върнаха статуквото до 20. 

 

И двата отбора направиха куп пропуски, като се вложиха и много в защита. Двубоят стана силно физически, а след скромното 13:12 за 10 минути, разликата си остана много в полза на Левски. 

 

Сценарият от третата част се повтори и в четвъртата, като с няколко далечни стрелби Берое намали до 15, но още преди средата на четвъртината Левски пак бе с двайсетина аванс.

 

 

6 минути преди финалната сирена разликата стигна и връхна точка до момента от 22 и нямаше реална идея как това ще се промени. 

 

Последните минути се доиграваха до фиксирането на крайното 81:62. 

 

Брандън Йънг бе най-резултатен с 14 точки, 9 асистенции и 5 борби за успеха, Чавдар Костов записа 13 точки и 7 борби. Данило Тасич и Христо Захариев добавиха по 11. 

 

Павлин Иванов записа 15 точки за Берое, 12 добави Станимир Маринов, плюс 6 асистенции и 5 борби, 10 вкара Павел Маринов. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа на България 2020
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи