Спортни таланти и БУБА спечелиха и вторите си мачове на LP Cup 2019


Спортни таланти и БУБА спечелиха и вторите си мачове на LP Cup 2019
01-06-2019 20:32 | BGbasket.com

Спортни таланти и БУБА баскетбол записаха нови победи на приятелския турнир юноши U19 LP Cup 2019. Надпреварата се провежда за втора година в памет на Людмил Панчев. Те вече са с два успеха, а утре ще се изправят един срещу друг в директен двубой, за да определят победителя.

 

В първия мач за деня Спортни таланти записа убедителен успех срещу ЦСКА с 97:58.

 

Двубоят започна с честа размяна на водачеството, като след първата част Спортни таланти водеше с 24:19. Играта бе сравнително равностойна и през втория период, като на почивката тимът отново бе напред с 44:35. След паузата обаче домакините взеха инициативата. Те позволиха на ЦСКА да отбележи едва три точки за цялата трета четвърт, като преди решителните десет минути разликата в тяхна полза бе 29. До края мачът на практика се доиграваше, а разликата на няколко пъти надхвърли границата от 40 точки.

 

Томислав Минков бе най-резултатен за успеха с 22 точки, а с 20 точки и 11 борби се отчете Борислав Младенов. Мартин Петров добави 12 точки. За ЦСКА Димитър Генов вкара 18 точки, с 11 е Константин Стоянов.

 

По-късно днес БУБА баскетбол се наложи над Левски с 85:61.

 

Воденият от Мануел Марков тим започна много силно срещата и само за няколко минути дръпна с двуцифрена разлика, а след първата част водеше с 22:15. След това играта бе доста по-равностойна, а на почивката БУБА отново имаше добра преднина при 40:30. След паузата тимът продължи да увеличава разликата в своя полза, като преди заключителната четвърт водеше с 60:45. В заключителната четвърт БУБА контролираше събитията на терена и направи успеха си още по-изразителен.

 

Павел Мантуров отбеляза 15 точки за победителите по 13 имат Калоян Радев и Драгомир Павлов. С 10 е Даниел Кунторов. За Левски най-резултатни с по 11 точки са Виктор Германов и Иван Илиев. С 10 точки е Иван Павлов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: юноши U19
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи