Николай Грозев: Останалите трябва да компенсираме липсата на Станимир


Николай Грозев: Останалите трябва да компенсираме липсата на Станимир
(сн. balkan-basket.com)
13-03-2022 22:58 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Николай Грозев отбеляза 12 точки при победата на неговия тим срещу Спартак у дома. Ето какво сподели той след срещата днес:

 

“В края на мача може би загубихме организацията в нападение и оттам доста време нямахме вкаран кош. Така Спартак постепенно се върна в мача. В началото на последната част успяхме да реализираме няколко бързи атаки, вкарахме тройка след добра защита точно в този момент и оттам се вдигна разликата.

 

Стамбата ни липсва изключително много. Сега цялата отговорност пада на Амад Рори. На него със сигурност му е доста тежко да изнася целия мач. 34 минути да изкарваш топката постоянно и да пазиш, да пресираш, не е изобщо лесно.

 

Започнахме мача по-меко в защита, което не трябваше да става. Третата и четвъртата част заиграхме доста по-агресивно в тази фаза и оттам направихме конфортната разлика.

 

Надявам се, доколкото можем, да успеем да запълним липсата на Станимир Маринов. Ще е изключително трудно, но ще се опитаме да го направим, доколкото можем. Това е баскетболът. На всеки може да се случи. Става в кофти период и останалите трябва да компенсираме.

 

Ямбол ни затрудни в предния мач. Беше равностоен целия мач, разликата беше може би около 10 точки максимум и те се връщаха постоянно в мача. Въпреки че бяха без двама от най-добрите им играчи тогава, другите момчета играха доста освободено. Трябва да излезем на 100% срещу тях на Купата.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Николай Грозев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи