Васил Христов: Имах и други опции, но в Балкан усетих, че наистина съм желан


Васил Христов: Имах и други опции, но в Балкан усетих, че наистина съм желан
(сн. БФБ)
18-08-2023 17:25 | Мария Маринова

Васил Христов се завърна в Балкан след близо десетилетие пауза. Той ще бъде помощник в щаба на Петър Златанович, а пред BGbasket.com сподели и как се е стигнало до преминаването му в шампиона на България.

 

От Балкан ме потърсиха и проявиха желание да се включа в клуба. Нивото на организация и амбициите на клуба бързо ме спечелиха и се разбрахме лесно“, обясни Христов.

 

„Имаше и други опции, но в Балкан усетих, че наистина съм желан от ръководството и треньора. А и моят приоритет бе такъв“, добави наставникът.

 

Васил Христов си спомня с добри чувства предишния си престой в Ботевград, когато беше помощник на Александър Тодоров: Имам хубави спомени. Все още пазя приятелства от тези сезони.“

 

За последно на клубно ниво при мъжете Христов работи в Рилски спортист, но се раздели с клуба малко преди края на миналия сезон. Престоят ми в Рилски спортист бе положителен. Разделихме се по взаимно съгласие, обясни той.

 

Младият специалист сподели и амбициите си с отбора от Ботевград: Името Балкан задължава винаги да се бориш за победа. Подписвайки с клуба, съм наясно с това и съм готов да се трудя усърдно, за да побеждаваме и да радваме хората в града.“

 

Относно конкуренцията в НБЛ през следващия сезон и наличието на 12 отбора в елита, Христов все още не пожела да се наема с прогнози. Прекалено рано е за оценки. Все още не са завършени селекциите на отборите. Тепърва започват подготовките и контролните срещи и тогава ще имаме повече яснота, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи