Милър-Макинтайър и Баскония се отдалечиха от плейофите (видео)


Милър-Макинтайър и Баскония се отдалечиха от плейофите (видео)
(сн. Baskonia/twitter)
05-05-2024 20:13 | BGbasket.com

Коди Милър-Макинтайър и Баскония се отдалечиха от плейофите в Лига Ендеса. Американецът с български паспорт и неговите съотборници отстъпиха пред Жирона с 92:96 в мач от 32-ия кръг, който се изигра във „Фернандо Буеса Арена“.

 

По този начин каталунците развалиха празненството по случай изваждането от употреба на екипа с №11 на Тиаго Сплитер, който прекара огромна част от своята кариера в тима от Витория-Гастейс. На сметката си с баските бразилецът има две титли и четири Суперкупи на Испания, както и три Купи на Краля. Бившият център се превърна във петия играч в историята на клуба, който заслужи подобна чест. 

 

 

 

Срещу статистиката на състава на Душко Иванович личат 17 победи и 15 загуби, с което се смъкнаха до деветото място във временното класиране на испанския елит. На 10 май (петък) Милър-Макинтайър и компания ще посрещнат Мурсия.

 

 

 

 

Гостите се нямаха спиране в нападение още от самото начало и се пребориха за разлика от 11 точки след 10 минути игра. Домакините отвърнаха на предизвикателството през втората част и редуцираха значително изоставането си, но на голямата почивка каталунците се изстреляха при 54:48.

 

 

 

Отборът от Жирона си върна спокойствието при подновяването на играта и се откъсна със 7 точки в края на предпоследния период. Във финалната десетка баските отново направиха опит да обърнат хода на събитията и бяха близо до тази цел, но техните съперници съумяха да удържат победата.

 

 

 

Милър-Макинтайър започна в стартовата петица, но този път бе ограничен в атака. Все пак българският национал остави нелоши впечатления. Гардът приключи с 8 точки, 4 борби и 3 асистенции за 21 игрови минути. При стрелбата си той бе 3/4 от средна дистанция, 0/2 зад дъгата и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Маркъс Хауърд отново нямаше спиране за тима от Витория-Гастейс с 30 точки, включително и с 6 успешни шута зад дъгата. Ваня Маринкович завърши с 15, Тадас Седекерскис има 14 и 9 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи